Tallan vastuullisuus

Meillä Tallassa on vastuullisuusnäkökulmat otettu huomioon koko toimintamme ajan. Vaalimme ja kehitämme puukenkäkulttuuria panostamalla materiaalien korkeaan laatuun. Valmistamme puukengät omalla kenkätehtaalla Myrskylässä käyttäen parhaita ja vastuullisia raaka-aineiden toimittajia.

Puukengät valmistetaan käsityönä alusta loppuun saakka. Työvaiheita on yli kaksikymmentä. Käsin tehtäessä kaikki materiaalit pystytään hyödyntämään tarkasti, hukkaa ei juuri synny.

Pohja

Kaikki pohjat valmistetaan kotimaisesta koivusta, joka kasvaa 40 km säteellä tehtaaltamme. Metsät ovat vastuullisesti hoidettuja sekä FSC-sertifioituja. Olemme valinneet materiaaliksi koivun, sillä se on hyvin kestävä ja sävyltään kaunis puulaji. Talla on kehittänyt oman designin pohjan muotoiluun. Sen ansiosta puukenkä solahtaa jalkaan nätisti kuin sukka.

Nahka

Pääosa käyttämästämme nahkasta hankitaan Lapuan Nahkalta. Yrityksen toiminta noudattaa ISO 9001 -laadunhallintastandardia ja ISO 14001 -ympäristönhallintastandardia. Lapuan Nahka on Pohjoismaiden ainoa nahkatehdas, joka valmistaa korkealaatuisia laminoituja nahkatuotteita. Nämä tuotteet ovat vedenpitäviä, hengittäviä ja kestäviä, ja niiden hankauskestävyys on erinomainen. Laminoidut nahkatuotteet ovat myös EN ISO 20345- ja EN ISO 20347 -standardien mukaisia.

Tallan käyttämät kasviparkitut nahkat tulevat Italiasta Artigiano del Cuoion tehtaalta, jolla on satavuotiset perinteet nahkojen värjäämisestä ja kasvisparkitsemisesta. Yrityksellä on ISO 14001 ympäristösertifikaatti ja raaka-aineiden jäljitettävyyteen liittyvä TS_SC 410 -sertifikaatti. Lisäksi yritys on sitoutunut Burberry Project 2020 -hankkeen vaatimuksiin, jonka tarkoituksena on vähentää ja poistaa vaarallisia kemikaaleja koko tuotantoketjusta.

Nupukkinahka hankitaan saksalaiselta Richard Hoffmansin tehtaalta. Yritys on panostanut ympäristönäkökulmien kehittämiseen ja on saanut kansainvälisen Leather Working Groupin kultaluokituksen. Lisäksi heillä on ECO₂L -merkki, joka on maailman ensimmäinen laskenta- ja auditointimalli nahkatehtaan energiatehokkuuden ja CO₂-päästöjen määrittämiseksi.

Kaikkien toimittajiemme raakavuodat tulevat Euroopasta karjatalouden sivutuotteena.