Tallan tarina

Talla aloitti puukenkätehtaana lääkäri Touko Ollilan yritysideasta vuonna 1968. Jalan muotoja mukaileva ja hiostamaton puupohja oli hänen työtovereidensa, sairaalan ortopedien, kehittämä ja sen ansiosta Talla-kenkiä näkee kuluttaja-asiakkaiden lisäksi myös sairaalahenkilökunnan jalkineina - yksityiskohtana mainittakoon, että toimitamme monen sairaalan lastenosastolle värikkäimmät kenkämme, nuoria potilaita ilahduttamaan. Kaikki puupohjat mallista tai käyttöpaikasta riippumatta valmistetaan edelleen saman hyväksi todetun lestin mukaan, ja useimmille kenkämme solahtaa jalkaan nätisti kuin sukka. Vuosikymmenten kokemuksella tiedämme, että hyvin muotoiltu kenkä on jalan, ja selän, paras kaveri. 

Toinen Tallan tarinaan suotuisasti vaikuttanut henkilö on hyvä ystävämme Puotilan Paavo, jota voi kiistatta kutsua puukenkäguruksi vuosikymmenten työuran ansiosta puukenkien valmistustehtävissä. Tuotannon ja tehtaan siirryttyä nykyisille omistajille eli meille, Erja Rädylle ja Hannu Salmiselle vuonna 1986, seurasi Puotilan mukava persoona ja korvaamaton ammattitaito yrityskaupan mukana. Paavo on hiljattain jäänyt eläkkeelle, mutta toimii yhä seuraajiensa neuvonantajana tarvittaessa.

Epäonneakin Tallan tarinaan on mahtunut: tehtaan tulipalo joulukuussa 2014 Myrskylässä seisautti tuotantomme kuukausiksi ja vaati satoja tunteja työtä ainutlaatuisten koneiden osien jäljittämiseksi ympäri maailmaa. 2016 oli meidän Tallamme 30-vuotisen taipaleen juhlavuosi ja tavallaan uuden alku uusituissa tuotantotiloissamme vanhassa tutussa osoitteessa. Tallasta on vuosikymmenten aikana kehittynyt puukenkäkulttuurin puolestapuhuja ja lukuisten nimekkäiden suunnittelijoiden sekä designyritysten, muun muassa Marimekon ja Nanson, pidetty yhteistyökumppani laadun, mutkattoman asiakaspalvelun ja kotimaisen käsityön ansiosta. Tervetuloa puukenkämaailmaamme!